Viral

Onderzoek: Sarcastische mensen zijn slimmer

Alle sarcastische mensen opgelet, want het is eindelijk wetenschappelijk bewezen: jullie zijn creatiever én slimmer. Wauw, zijn die grapjes toch nog ergens goed voor. Niet bij iedereen valt het kwartje even snel, maar jij vindt het gewoon ontzettend grappig. Gelukkig hoef jij je nergens iets van aan te trekken, want jij bent hartstikke slim én creatief. Dus blijf vooral de sarcast uithangen, want het is het meer dan waard.

Sommige mensen snappen jouw humor soms echt niet. Je zegt iets wat niet helemaal in de context past en vervolgens kijk je er ontzettend serieus bij. De één weet precies dat jij aan het dollen bent, maar de ander kijkt je aan of je compleet gek geworden bent. Tja, het leven als sarcast is niet altijd even makkelijk. Gelukkig hoef jij je daar niets meer van aan te trekken, want jouw sarcasme heeft alleen maar voordelen.

Het is keihard bewezen: sarcastische mensen zijn creatiever én ook nog eens slimmer. Dat blijkt uit onderzoek van Harvard Business School. Het is al eerder gebleken dat sarcastische mensen slimmer zijn, maar uit recent onderzoek blijkt dat deze grappenmakers ook nog eens creatiever zijn.

Creatief

Onderzoekers van Harvard en de Europese Business School INSEAD hebben onderzoek gedaan naar het gebruik van sarcasme. Je vraagt je waarschijnlijk af hoe ze dat onderzoeken. Het is eigenlijk heel simpel. Testpersonen hebben gesprekken nagedaan. Zij moesten iets sarcastisch zeggen of horen van elkaar. Ze kregen gespreksonderwerpen voorgeschoteld of ze hielden een gewoon gesprek. Aan het einde van het gesprek kregen zij de opdracht om te zeggen wat er sarcastisch was tijdens het gesprek. Vervolgens werd alles met elkaar vergeleken en kwamen zij tot de conclusie dat de meest sarcastische personen ook het meest creatief waren.

Daarnaast zijn sarcasten ook nog eens slimmer. Harvard Business School heeft het eens goed onder de loep genomen. Sarcasme laat de hersenen harder werken. Het vereist heel wat ‘hersengymnastiek’. Je denkt verder dan de letterlijke betekenis van woorden. Het is net als je spieren trainen. Als je maar genoeg oefeneningen doet, worden je spieren groter en dat geldt ook voor sarcasme – en je hersenen, dus.

Als mensen ooit nog eens tegen jou zeggen dat het tijd wordt om te stoppen met dat sarcastische gedoe, weet jij dat het dikke onzin is. Wees er maar trots op!

Onderzoek: Sarcastische mensen zijn slimmer
Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Populair

Voor iedereen die houdt van vunzigheid, ranzigheid en idiote nieuwsmomenten. MGXL voor een dirty mind.

Copyright © 2017 MGXL.NL - Alle rechten voorbehouden

To Top
Close
Facebook-Logo-300x144-3