Opmerkelijk

Ben jij de jongste thuis? Grote kans dat je beter rijdt dan je broer(s) of zus(sen)!

Eindelijk we kunnen een eind maken aan die eeuwige discussie aan de eettafel over wie nou eigenlijk de beste chauffeur is: hier het antwoord. Ben je de jongste thuis? Dan ben je waarschijnlijk het verstandigst als je achter het stuur zit.

 

Het onderzoek

Het Britse autoverzekeringsbedrijf Privilege Car Insurance heeft een groot onderzoek gedaan onder 1395 autobestuurders. En wat blijkt? Het zijn vooral de oudste kinderen binnen een gezin die het vaakst te hard rijden, boetes krijgen of in een botsing belanden.

89 procent van de oudste kinderen rijden wel eens te hard, 47 procent snijdt wel eens andere weggebruikers af en 46 procent rijdt wel eens te lang op de verkeerde kant van de weg. Bij jongere kinden zijn deze cijfers veel lager, wat er dus op wijst dat de jongere dus betere en veiligere chauffeurs zijn.

Smoesjes

En als er dan iemand slecht rijdt, verschilt hun excuus ook nog met de plek in het gezin. De jongste en middelste kinderen geven andere weggebruikers vaak de schuld en de oudsten zeggen dat ze slecht reden omdat ze haast hadden of een ander stom smoesje.

Maar de echte kroon wordt gespannen door enig-kinderen: die rijden vaak het best van iedereen, volgens het onderzoek dan hé. Maar dat hoef je je broer of zus vanavond tijdens het avond eten niet te vertellen.

Ben jij de jongste thuis? Grote kans dat je beter rijdt dan je broer(s) of zus(sen)!
Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Populair

Voor iedereen die houdt van vunzigheid, ranzigheid en idiote nieuwsmomenten. MGXL voor een dirty mind.

Copyright © 2017 MGXL.NL - Alle rechten voorbehouden

To Top
Close
Facebook-Logo-300x144-3